Літо у дитячому садку. Як загартовувати дошкільників влітку.

Літній період – важливий етап оздоровлення дітей, коли не лише можна, а й варто застосовувати поширені традиційні та нетрадиційні загартувальні заходи. У закладі дошкільної освіти “Диво” оздоровлення дітей, збереження їх здоров’я, підвищення імунітету є головним із завдань літнього оздоровчого періоду.

Щоденне перебування дітей на свіжому повітрі передбачає і загартування сонцем. Важливо пам’ятати, що діти можуть перебувати під прямими сонячними променями до 4 -5 хвилин упродовж дня. Під час перебування на сонці на голові в дітей обов’язково мають бути панамки. Найкориснішими є не прямі промені а їхні відблиски, які досягають дітей навіть у тіні, прогулянка в сонячні дні має відбуватися в затінених місцях. Тоді панамки можна зняти щоб голова не пітніла.

   

     

Серед традиційних способів загартування водою – місцеві та загальні водні процедури; обливання окремих частин тіла, вологе обтирання до пояса, загальне вологе обтирання. Ці заходи потребують відповідних умов, чіткого контролю з боку медсестри, визначеного місця в режимі дня, оскільки побудовані на поступовому дозованому зниженні температури води.

Обливання стоп ніг рекомендують проводити після прогулянки або ввечері за годину до сну (тривалість 15-20 секунд) Початкова температура води становить 30 градусів а через 1-2 дні знижується на 1-2 градуси до 16-14 градусів, за 7-10 днів).

Звертайте увагу щоб до і після процедури ноги у дітей обов’язково були теплими, інакше їх треба зігріти розтиранням чи обливанням теплою водою.

           

Поширити: