Хто минуле забуває, той майбутнього не має…

Саме з таким девізом у ЗДО “Диво” відбулося тематичне свято обрядового змісту “Коса – дівоча краса, а козацька сила – поясом підперезана”. Метою проведення свята було занурення дошкільників у часи давніх українських звичаїв, стимулювання збереження самобутньої української культури, звичайних побутових обрядів і звичаїв, виховання любові до України. 

           

Упродовж святкового дійства діти дізналися багато цікавого про важливість справжньої природної, дарованої Богом дівочої краси, пригадали прислів’я та приказки про косу – символ жіночності, ніжності, неповторності. Дівчатка  показали себе справжніми маминими помічницями, умілими господиньками.

         

Друга половина свята була присвячена силі та мужності українських козаків. Справжні уличненські козачата-дошкільнята  підперезані козацькими поясами, що засвідчило їх  дорослішання. Хлопці показали спритність, силу і витривалість в іграх та естафетах. На закінчення дійства вихованці старшої дошкільної групи “Калинонька” з вихователями Гаалиною Гасендич та Оксаною Хімчук молилися за мир в Україні.

                

Поширити: