Толерантність починається з мене…

Під такою назвою в Уличненському ЗДО “Диво” практичним психологом проведено тематичне заняття у старшій дошкільній групі “Калинонька” сьогодні, 16 листопада, у День толерантності.

Толерантність – це доброзичливе ставлення до оточуючих, вміння терпимо сприймати недоліки або відмінності інших. Всі люди на Землі – різні, кожен має свої індивідуальні особливості, риси, характер або звички. 

Практичний психолог Оксана Кушнір на занятті пропагувала доброзичливе ставлення до інших, навчання робити добрі вчинки, допомогла дошкільникам зрозуміти такі важкі терміни як “толерантність”, “булінг”, “права дітей”.

                   

На занятті, для  реалізації його мети, вдало підібрано та застосовано  методичні прийоми: вправа “Коло добра”, дидактична гра “Добре – погано”, рефлексія-фізкультхвилинка “Дружба”, вправа “Прикрасимо дерево”.  А результатом роботи стали укладені спільно з вихованцями групи “Калинонька” “Правила дружби”. 

     

З цієї ж теми практичний психолог провела консультацію для батьків “Як навчити толерантності” з врученням пам’ятних буклетів.

       

Поширити: