Педагогічна рада “Виховуємо українців”

Підсумовуючи Тиждень національно-патріотичного виховання та правової освіти, який проходив в Уличненському ЗДО “Диво” з 28 листопада по 2 грудня, цікаво і плідно  пройшла педагогічна рада  «Виховання свідомого громадянина з почуттям патріотизму та поваги до суспільно-державних цінностей. Правове виховання дошкільників».

           

Педагоги ЗДО визначили національно-патріотичне та правове виховання  як пріоритетний напрям освітньої роботи закладу дошкільної освіти.   Основну увагу акцентовано на напрямках, формах і засобах національно-патріотичного виховання, які формують систему роботи педагогічного колективу та батьків вихованців задля досягнення єдиної мети –  виховати патріота, свідомого громадянина України, який може реагувати на суспільні події. 

                 

Окремо розглянуто завдання патріотичного виховання відповідно до змісту нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти. Підкреслено, що усі освітні лінії Державного стандарту мають завдання патріотичного змісту щодо формування уявлень і понять про свою державу, її мову, культурні надбання, історію та традиції поколінь.  

         

Велику увагу приділено питанням співпраці дошкільного та сімейного виховання, роботи дошкільного закладу з батьками з питань правової освіти та виховання патріотизму.

Як підсумок, на педагогічній раді заслухано довідку про результати тематичного вивчення щодо стану роботи з національного виховання та громадянської освіти. Також педагоги підвели підсумки фото конкурсу-огляду “Я дитина українська, вкраїнського роду!”   

          

“Національно-патріотичне виховання свідомого громадянина ще з малих літ – головне завдання дошкільного виховання в Україні.
  Особливої актуальності воно набуває у часі відкритої загарбницької війни.
  Мусимо стояти твердо, а ще більше маємо навчити любити Україну наших дітей!” – підкреслила директор ЗДО “Диво” Н. Братковська.

Поширити: