Колективні перегляди в ЗДО

Колективні перегляди занять у дошкільному закладі є однією з форм роботи з підвищення кваліфікації педагогічних працівників з різним рівнем освіти, стажем педагогічної діяльності. Вони покликані спрямувати роботу педагогічного колективу на загальне впровадження в практичну діяльність сучасних досягнень педагогічної науки та ефективних освітніх технологій, обмін досвідом застосування інноваційних форм роботи під час професійної педагогічної діяльності. 

Саме з метою вдосконалення педагогічної майстерності, самоаналізу та моніторингу виконання освітніх завдань та програми розвитку  дітей дошкільного віку “Українське дошкілля” в Уличненському ЗДО “Диво” застосовується практика колективних переглядів занять.

Одним із таких занять було відкрите інтегроване заняття з логіко-математичного розвитку та художньої літератури “На допомогу Сніговикові…” у групі середнього дошкільного віку “Вишиванка” (вихователь Т. Стрепка). 

   

Дошкільники закріплювали знання про геометричні фігури, порядкову лічбу, вправлялись у порівнянні предметів, знаходженні подібностей та відмінностей. 

   

На занятті вихователь вдало поєднала зміст з казкою “Марійка і Три ведмеді”, застосувала різні форми роботи. Під час дидактичних ігор “Прикрасимо ялинку”, “Склади пазл”, “Залатаєм шапочку для зайчика” дошкільники актуалізували отримані раніше знання про геометричні фігури, числа 1, 2, 3, закріпили значення понять “великий”, “середній”, “маленький”. 

     

Поширити: