Тиждень пожежної безпеки для дошкільнят

В Уличненському ЗДО “Диво” з 6 по 10 листопада проведено Тиждень пожежної безпеки.  Метою проведення було актуалізувати знання та вміння  дітей дошкільного віку з питань безпеки життєдіяльності, формування навичок дій у випадках виникнення надзвичайних ситуацій. 

        

Згідно  календарно-тематичних планів упродовж тижня у всіх вікових групах проводилися тематичні інтегровані заняття, рухливі, рольові та дидактичні ігри на вивчення правил пожежної безпеки, поводження з електроприладами, дій на випадок виникнення пожежі. Особливу увагу педагоги приділили також тренувальним вивченням дій реагування на надзвичайні ситуації, у випадках сигналу тривоги, питанням мінної безпеки та правил поводження з небезпечними предметами. 

                    

Щоправда  тренувальні евакуації вийшли не тренувальними через затяжні Повітряні тривоги і проводились як заходи реагування на надзвичайні ситуації відповідно до рекомендацій МОН задля забезпечення безпеки усіх учасників освітнього процесу.  

Кульмінацією тематичного Тижня пожежної безпеки у ЗДО “Диво” була театральна вистава на новий лад за мотивом української народної казки “Котик і Півник”. Перегляд вистави для дошкільнят  супроводжувався вивченням правил пожежної безпеки. 

         

 

Поширити: