Колективний перегляд «Дружба – найцінніший скарб!»

Продовжуючи естафету колективних переглядів та  обміну досвідом педагогічних працівників в Уличненському ЗДО “Диво”, вихователь Христина ЧЕПЕНКО провела інтегроване заняття з ознайомлення із соціумом, морального виховання та театралізованої діяльності «Дружба – найцінніший скарб!» у старшій інклюзивній групі “Вишиванка”.

Метою заняття було розширити уявлення дітей про дружбу, дружні взаємини між людьми; вчити дошкільників помічати негативні риси характеру і прояви негідної поведінки оточуючих на прикладі казкових героїв; спонукати самостійно робити оціночні судження, аналізувати поведінку інших; формувати комунікативну компетентність – вміння легко і невимушено спілкуватись, домовлятись з дорослими та однолітками, знаходити вихід в різних ситуаціях; розвивати логічне мислення, уяву, пам’ять, зв’язне мовлення дітей;  виховувати доброту, відповідальність, чуйність, доброзичливість, готовність прийти на допомогу, гуманне ставлення до іншої людини, бажання бути справжнім другом. 

Вихователь використала сюрпризний момент – Квіточку Настрою, яка своєю усмішкою налаштувала дітей на роботу, подарувала присутнім гарний настрій.  Під час тематичної бесіди та дидактичної гри “Добре чи погано” вихованці сформулювали судження, які взаємини можна вважати дружніми, а які ні, що роблять друзі, а які прояви поведінки не можна допускати. 

         

Захоплива постановка лялькової театральної вистави за українською народною казкою “Лисичка та журавель” спонукала дошкільників до роздумів про взаємини між людьми, добрі та погані вчинки, прояви гостинності, чемності. Разом з вихователем по закінченні лялькової вистави дошкільники визначили  золоте правило життя: «Треба ставитися до людей так, як хочеш, щоб вони ставилися до тебе!». 

               

На закінчення заняття вихователь провела з дітьми пальчикову гімнастику, а кожен з дітей виготовив браслет дружби. Щоб вихованці були взаємноввічливими, доброзичливими, чуйними  та дружніми усі разом утворили коло Дружби.

Поширити: