Організація харчування в Уличненському ЗДО “Диво”

Організація харчування дітей у ЗДО  упродовж навчального року та літнього періоду здійснюється відповідно до законодавства. На початок навчального року видано необхідні накази, в яких визначені обов’язки з організації харчування для всіх категорій працівників,  вказано загальні вимоги до організації харчування дітей відповідно до вимог Постанови КМУ №305 ВІД 24.03.2021р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

  Харчування в закладі дошкільної освіти організовано відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. У ЗДО створено  систему внутрішнього контролю за організацією харчування, який здійснюється директором, сестрою медичною,  завідувачем господарства та представниками батьківської громадськості.

Від початку роботи адміністрацією були виконані рекомендації територіальної Держпродспоживслужби щодо організації харчування та дотримання санітарно-гігієнічного режиму в умовах адаптивного карантину.

У  ЗДО «Диво» активно ведеться робота із впровадження нового Порядку організації харчування відповідно до Постанови КМУ №305 від 24.03.2021р. Спільно із працівниками ЗДО «Півник» с. Доброгостів була створена робоча група із розробки нового Примірного  чотиритижневого меню. На кінець навчального року ЗДО має розроблені та погоджені Дрогобицьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області меню на зимовий осінній та літній період. У повсякденний раціон включені основні групи продуктів харчування, відповідно до норм, збільшено кількість фруктів, зменшено вміст солі та цукру у готових стравах та виробах. Організовано питний режим в групах закладу. Харчування організовано відповідно до сезонних Примірних чотиритижневих  меню.

Сестрою медичною проводився аналіз виконання натуральних норм продуктів харчування та у разі потреби проводиться корегування меню для забезпечення його збалансованості.

 

                  

Поширити: